Aksiyal fanın hava hacmini etkileyen faktörler nelerdir?

- 2021-04-02-

180 derece hava çıkışı, lineer giriş havası, nispeten basit mekanizma, kararlı ve güvenilir, düşük güç tüketimi, hızlı ısı dağılımı ile eksenel fan, birçok müşteri ilk olarak ürünü seçerken ısı dağılımı performansı ile düşünür ve hava hacminin büyük olmasını umar. ısı dağılımı hızlıdır. Peki eksenel fanın hava hacmini etkileyen faktörler nelerdir?


Eksenel fanın hava hacmi ne kadar büyük olursa, soğuk havanın ısı emilimi o kadar büyük olur ve hava akışı aktarıldığında daha fazla ısı alınabilir, ısı yayma etkisi o kadar belirgindir, ancak hava hacmi o kadar büyük olur, rüzgar basıncı ne kadar düşükse, üfleme mesafesi o kadar küçüktür, ayrıca ısı dağılımı etkisini de etkiler. Eksenel fanı etkileyen ana faktörler hız, kanat sayısı, güç tüketimi, rüzgar basıncı, eğim açısı, yükseklik ve çap tarafından belirlenir.


Eksenel akış fanının yapısı sabitlendiğinde, çalışma voltajının değişmesiyle hız senkron olarak değişir. Eksenel akış fanının hızı, dahili hız sinyali veya harici olarak ölçülebilir. Seçim yaparken, hava hacmi hemen hemen aynıysa, düşük bir hız seçebilirsiniz Biraz, gürültü nispeten küçük olacaktır.