Eksenel fanların özellikleri

- 2021-04-02-

Ulusal ekonominin birçok alanında, özellikle petrol, kimya, soğutma, enerji, madencilik ve metalurji endüstrilerinde, proses gazlarının ve taşıma gazlarının basıncını artırmak için kompresörler yaygın olarak kullanılmaktadır. Çeşitli kompresörler arasında eksenel akış kompresörleri, yüksek verimlilik, büyük akış, hafiflik ve küçük boyut avantajlarına sahiptir. Bu nedenle, büyük petrol arıtma işletmelerinde, katalitik parçalama ünitesinin rejeneratörü, kavurma için büyük miktarda hava ve düşük basınç gerektirir. Yüksek, çoğu eksenel kompresör kullanır.



Bugün eksenel fanların özelliklerini anlıyoruz:


(1) Eksenel akış fanının giriş havasının sıcaklık ve nem değişikliklerinin akış üzerindeki etkisi gaz durum denklemine uygundur. Gerçek üretimde, değişim değeri, birim dalgalanma hattının kalibrasyon verilerine bakılarak da karşılaştırılabilir ve doğrulanabilir.


(2) Eksenel akış fanı, gaz basıncını artırmak için esas olarak kaskadın basınç genişlemesine dayandığından, hava saldırı açısı kaskadın performansına çok duyarlıdır. Pratik uygulamalarda, hava akışının hücum açısı genellikle sabit kanat kademesinin açısı değiştirilerek değiştirilir (sabit kanadın açısı olarak adlandırılır), böylece hava hacmini ayarlamak için ünitenin hava hacmi değiştirilir. Teknolojik gereksinimleri karşılama öncülüğünde güç tüketimini azaltmak için. .


(3) Eksenel akışlı rüzgarın hareketli ve sabit kanatlarının kanat şekli, kademe basınç oranını ve kademenin verimini belirler ve fanın genel performansını belirler. Şu anda, eksenel akışlı fanların hareketli ve statik kanatlarının çoğu, üçlü akışla tasarlanmıştır ve tüm makinenin verimliliği nispeten yüksektir. Ancak yüksek doğruluk nedeniyle, dış müdahale faktörleri kanat hasarına veya kanat tıkanmasına neden olursa, yani kanat şekli değişirse, kompresörün sıkıştırma oranı ve verimliliği düşecek ve kanatların tıkanması da kanatların tıkanmasına neden olacaktır. Eksenel fan aralığı Daralma, aşırı durumlarda şaft sisteminin dinamik dengesini etkiler ve bir kapatma kazasına neden olur.